KYL KRACHT: Linde Beekmans

Linde Beekmans

KYL ondersteunt waterbeheerders niet alleen tactisch bij het managen van hun data. Naast onze deskundige adviseurs datamanagement, implementatie en data-integratie hebben we ook een aantal enthousiaste junior medewerkers die actief werk maken van operationeel gegevensbeheer. Een van deze echte aanpakkers is Linde Beekmans.

“Mijn interesse ligt vooral in het visualiseren 
en communiceren van data”

Linde werkt bij KYL náást haar studie Applied Geo-Information Science (AGIS) aan de HAS green academy in ‘s-Hertogenbosch. “Binnen deze studie vind ik vooral het visualiseren en communiceren van data erg interessant. De studie is heel breed, met ook een heel creatief deel. Dat verwacht je misschien niet meteen van een opleiding die zich richt op gegevens. Toch is het goed met elkaar te combineren. In het derde jaar van mijn studie liep ik stage bij Waterschap Aa en Maas en toen werkte ik ook aan een 3D-model van de Maas. Dat vond ik ontzettend leuk en interessant om te doen. Na deze stage bij het waterschap wilde ik actief blijven in de praktijk en zo kwam ik terecht bij KYL. Deze bijbaan is door de directe link met GIS ook erg nuttig voor me. GIS staat voor geografisch informatiesysteem en een GIS maakt het mogelijk om gegevens te beheren, analyseren en te delen met anderen.”

“Handmatig alle keringslijnen controleren,
daar zit vooral veel tijd in”

“Bij KYL maak ik nu onderdeel uit van een hecht, gezellig én ambitieus team. Mijn collega’s zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen. En dat spreekt me wel aan. Zelf ben ik bij KYL begonnen met een opdracht voor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Voor deze organisatie heb ik de keringslijnen in kaart gebracht. In ArcGIS heb ik een oud en nieuw bestand met elkaar vergeleken, de keringslijnen gecontroleerd en waar nodig opnieuw ingetekend. Dat was geen moeilijke opdracht, maar er ging wel veel tijd in zitten. Het was vooral veel werk, ook omdat het om een groot gebied ging en het allemaal handmatig en nauwkeurig moest gebeuren.”

“Met een storymap kan je het verhaal 
achter de beheergegevens vertellen”

“Op dit moment ben ik bezig met een storymap voor Hoogheemraadschap van Delfland. Hier loopt een groot project rond het implementeren van Assetmanagement. Om alle medewerkers duidelijk te laten zien waar het in dit project om gaat, brengen we dat in beeld met een storymap. Dit communicatiedeel dat bij het werk komt kijken, vind ik erg leuk om te doen. Het helder en aansprekend communiceren van de boodschap leer ik ook tijdens mijn opleiding. Zo deed ik via de HAS al mee aan een wedstrijd waarbij ik een storymap moest maken. Ik ben er best trots op dat ik die wedstrijd toen heb gewonnen en daarvoor de ‘Esri Young Scholar Award 2022’ heb ontvangen. Ik vind het erg leuk als ik op school en vanuit KYL met een combinatie van techniek en visualisatie kan werken. En inmiddels ben ik, al zeg ik het zelf, redelijk goed bekend met de data en uitdagingen van de waterschappen waardoor ik ook snel resultaat kan laten zien.”