KYL KRACHT

Raymond van der Schoot

KYL staat bekend als dé partner die waterbeheerders helpt bij het managen van hun data. Onze experts hebben een jarenlange ervaring met de vraagstukken en uitdagingen die leven bij de Nederlandse waterbeheerders. Hierdoor komen we altijd met passende oplossingen. Oók als het gaat om een hands-on ondersteuning bij het controleren en verwerken van gegevens. Zo ondersteunde onze collega Raymond Waterschap Limburg al bij het in kaart brengen van zo’n 80.000 bomen; een taak waar het waterschap zelf niet aan toekwam.

“Opdrachten waarbij je echt dingen kunt uitzoeken 
vind ik heel leuk om te doen”

Raymond studeert Applied Geo-Information Science (AGIS) aan de HAS Green academy in ‘s-Hertogenbosch. Sinds 2023 werkt hij ook bij KYL: “Deze combinatie is ideaal voor mij. Ik kan mijn studie meteen in de praktijk brengen én tijdens mijn werk bij KYL leer ik weer interessante dingen voor mijn studie.”

“Bij KYL word ik heel breed ingezet. Mijn eerste opdracht was voor Waterschap Limburg. Zij hadden een bomenbestand en wilden weten welke bomen op de kaart nu wel of niet bij hun gebied hoorden. Het was een flinke klus om al die stipjes na te lopen en te beoordelen. Ik werkte daarvoor met het programma ArsGIS Pro. Daar had ik via mijn studie ook al ervaring mee.”

“80.000 stipjes op een kaart controleren is een hele klus,
maar dat past wel bij mij”

“Binnen een programma zoals ArcGIS analyses maken, dat vind ik het leukste aan mijn studie. Deze opdracht voor het waterschap paste dan ook perfect bij me. Het is geen lastige klus, maar het neemt door de omvang wel veel tijd in beslag. Vandaar dat het waterschap er zelf niet aan toe kwam. Inmiddels is de opdracht afgerond en de verwachtingen van het waterschap klopten. Van de 80.000 gecontroleerde stipjes, refereren er 20.000-25.000 aan bomen die van Waterschap Limburg zijn.”

“Er is nog genoeg te doen 
binnen dit werkgebied”

Raymond is inmiddels ook al met een nieuwe opdracht bezig en hij is er niet bang voor dat hij daarna niets te doen heeft: “Er is heel veel vraag naar mensen die vlot aan de slag kunnen met geografische gegevens. En alles wat een locatie heeft, daar kan ik mee werken. Analyses uitvoeren, locatiegegevens in kaart brengen, controlewerkzaamheden… dat kan al snel een omvangrijke opdracht zijn waar je de nodige tijd in moet steken. Maar ook als het een kleinere opdracht is, blijft het vaak liggen. Puur omdat de medewerkers bij een waterschap al heel druk zijn. Dan denken ze ‘ik doe het wel als ik een keer tijd over heb’, maar die tijd komt dan gewoon nooit. En in precies die situaties kunnen ze mij dus inschakelen.”